06 221 11 683 info@kimsidee.nl

De kerstboom versieren, de countdown is begonnen. En dus de heerlijke feestmaand december komt er weer aan. Dan wordt al het moois voor de kerst weer tevoorschijn getoverd. Donkere dagen, kaarsjes, mooi gedekte tafels, glinsterende kerstballen en sprankelende lichtjes zullen dit jaar weer zorgen voor een feestelijk gevoel. De kerstboom krijgt ook tijdens kerst 2023 de hoofdrol in heel veel huizen. Zelf ben ik echt gek op kerst, ik houd van de details in alle kerstdecoraties. Eigenlijk draait het ook om de decoratieve details tijdens de feestmaand. Het kunnen de prachtige kerstitems zijn die de show stelen of juist het grapje tussen alle ‘gewone’ kerstballen. De kerstboom heeft iets magisch en het opzetten en versieren van de kerstboom is voor velen een terugkerend ritueel.

 

De kunstboom of de echte kerstboom

Wanneer kun je het beste de kerstboom opzetten? Dat is helemaal aan jou! Vanaf oktober kun je bij de meeste tuincentra al terecht voor de kunstbomen en alle kerstpracht. En vanaf eind november kun je de echte kerstbomen in de winkels vinden. Waar kies jij voor: zet je de kerstboom traditiegetrouw na 5 december? Of kan je niet wachten tot je kunt beginnen met het decoreren van je huis? Houd er dan rekening mee dat echte kerstbomen niet eeuwig mooi blijven. Ga je voor de kunstkerstboom, dan heb je natuurlijk geen last van vallende naalden.

Bij een echte kerstboom moet je goed zorgen voor je boom, indien je hem langer dan 2 weken wilt laten staan én van zijn volle takken wil blijven genieten! Geef de boom voldoende water, zo’n 1/2 tot 1 liter per dag, voorzie de kerstboom van kerstboomvoeding. En kies een plek waar hij niet op de tocht en niet vlakbij de verwarming staat. Het zou zonde zijn als de boom na de kerst niet meer in de tuin gezet kan worden. Eigenlijk zijn de kunstkerstbomen veel duurzamer. Okee, ze kosten bij de aanschaf meer, je kunt er wel jarenlang plezier hebben van één en dezelfde kerstboom. Als je de kunstkersboom elke keer netjes en met beleid na gebruik weer in de doos doet, kan hij jaren meegaan. Everlands is een merk met de meest mooie kunstkerstbomen. Ga je graag voor een echte denneboom, kies dan voor een boom met kluit in onze tijd van duurzaamheid.

Hoe ga je de kerstboom versieren?

Uhm….Kerstlampjes, ballen en alle andere items erin hangen, toch? Ja, dat is in principe wel hoe je te werk zou gaan. Door de juiste stappen te volgen bij het optuigen van de kerstboom ontstaat de mooiste kerstboom waarvan je een grote glimlach op je gezicht krijgt.

De voet van de kerstboom

Je begint bij de voet van de kerstboom, bij de kunstboom heb je een standaard. Een mooie kerstboom decoreer je met liefde, dus de standaard van de kerstboom mag dan ook op een chique manier verdoezeld worden. Daarvoor komen de elegante accessoires helemaal van pas. Decoraties zoals kussens, fluwele doosjes, linten, kransjes, berenvellen en lantaarns zijn ideaal om de voet van de kerstboom op een subtiele manier te verstoppen.

Kerstlampjes

Zodra de denneboom mooi op z’n plek staat in je huis, begin je met onderaan met de kerstboomverlichting. Ga voor ledverlichting, dat vermindert de kans op brand en is energiebesparend.Drapeer de kerstboomverlichting eerst heel los over de takken en ga de boom rond tot je bovenin bent. Als je goed uitkomt met het aantal lampjes, dan kun je ze dieper in de boom hangen. Het is niet nodig alle lampjes vast te maken, maak zo af en toe een lampje vast aan de tak zodat het geheel blijft zitten. Om zien of je de kerstlampjes goed hebt verdeeld, kijk je even door je wimperhaartjes. En dan zie je meteen of je nog ergens in de kerstboom wat kan aanpassen.

 

Hoeveel lampjes doe je in jouw kerstboom? Het maakt hierbij niet zoveel uit of je een echte kerstboom hebt of een kunstkerstboom.

 

Hoogte kerstboom:            Lengte verlichtingssnoer:

120 cm                                  9 mtr

180 cm                                  16 mtr

210 cm                                  22 mtr

240 cm                                  27 mtr

270 cm                                  35 mtr

300 cm                                  42 mtr

 

Kerstbal

En dan komt het echt leuke werk, nu kan de kerstboom echt mooi versierd worden met de meest betoverende kerstballen en feestelijke hangers. Welk kleurenpalet je ook gebruikt maakt niet uit. Het mooiste is dat de kleuren en kerstitems gelijk worden verdeeld in de kerstboom. Om de diepte van de kerstboom te benadrukken, kun je ook de kerstballen en hangers verder de boom in hangen. Zo ontstaat de betovering in de kerstboom.  Elk items wordt per laag in de kerstboom verwerkt. Als eerste worden de grootste ballen verdeeld in de boom, daarna kunnen de wat kleinere ballen worden verdeeld. En als je zo per kerstbal en decoratiehanger alles in de dennenboom verdeelt, komt de kerstmagie tot leven.

Hoeveel kerstballen en kersthangers heb je nodig in jouw kerstboom.

Hoogte kerstboom:           Hoeveelheid kerstballen en hangers:

120 cm                                  75 stuks

180 cm                                  120 stuks

210 cm                                  180 stuks

240 cm                                  250 stuks

270 cm                                  320 stuks

300 cm                                  400 stuks

Kerst kleurconcepten

Van het ontwerpen van kerstconcepten tot de plaatsing van compleet gedecoreerde kerstdecoraties, gek ben ik op kerst met al zijn kleuren en getwinkel eromheen. Meer dan 10 jaar heb ik deze discipline eigen gemaakt voor Kerst in Stijl. Eigenlijk een uit de hand gelopen hobby met als resultaat hele hotels, kantoren en andere bedrijven in de kerstsfeer om te toveren. Denk je dat je iemand nodig hebt met veel ervaring in het bedenken en realiseren van kerstconcepten? Dan help ik je graag. Stuur mij simpelweg een mail, dan neem ik dezelfde dag nog contact met je op.

Kerstkleuren 2023

Klassiek

De traditionele kerstkleuren Kerstrood, Ossenbloedrood, Kerstgroen gecombineerd met Goud komt elk jaar weer terug. Dit kleurenpalet geeft het ultieme en nostalgische kerstgevoel. Woorden als stijlvol, chique en old school ploppen hierbij in mijn hoofd. Dit jaar zien we Britse invloeden terug in deze klassieker. Ornamenten geïnspireerd op Londen zoals de typische rode telefooncellen of de theaterscene met microfoons gouden notenkrakers en gouden sterren.

Winters

Sneeuwvlokken, ijskristallen, boompjes met sneeuw, bevroren bessentakken, lantaarns en winterse dieren vind je allemaal in dit thema. Het kleurenpalet Nachtblauw, Steenblauw, Roestbruin en Wolwit maakt het winterse thema dit jaar een stuk warmer en zachter. De koele kleuren van een bevroren landschap gecombineerd met de warmte van de winterzon, dat zijn de natuurkleuren die gebruikt zijn voor dit thema.

Kleurrijk

Wil je een keer is heel anders dan de traditionele kerstkleuren? Ga dan voor het vrolijke kleurrijk geïnspireerd op de nomadische culturen. Voor deze kersttrend zie je veel Paars, Nachtblauw, Goud en Dieprood voor een mysterieuze kerstsfeer. Als versieringen voor in de boom zijn luxe zijdebloemen, ornamenten, Kristallen en bloemen.

Natuurlijk

Een herfstachtige kleurenpalet met diverse tinten Groen, Suedebruin, en Warmwit met subtiel toegepaste glans en glitter, maken  het plaatje feeëriek compleet. De andere versieringen in het natuurlijke thema zijn gevallen blaadjes, paddestoelen, eikeltjes en mos.

Interieuradvies aan huis