06 221 11 683 info@kimsidee.nl

Interieurplan

Interieurplan: deze smaakmakers maken jouw nieuwe interieur

Een interieurplan bestaat uit verschillende onderdelen. Deze ingrediënten bepalen de sfeer, de eigenheid, het karakter en de functionaliteit van je interieur. Het zijn echte smaakmakers. En alleen de perfecte mix heeft jouw droominterieur als resultaat. Ik maak met plezier een interieurplan dat helemaal bij jouw smaak past. Of maak een afspraak voor een inspiratiesessie, dan gaan we samen met een paar onderdelen aan de slag.

Materialenplan Interieurontwerper

Ingrediënten interieurplan

Kleurenplan

Kleur is heel persoonlijk. Waar komt welke kleur en hoe combineer je kleuren tot één geheel? Elke opdracht start met het ontwikkelen van een kleurenpalet. Ik geef een persoonlijk advies en werk dat uit in een 2D-plattegrond.
De natuur mijn favoriete kleurenwaaier. Met een ontelbaar aantal kleuren in de natuur zijn de mogelijkheden oneindig. Met een mix van subtiele en felle kleuren kun je prachtige contrasten creëren. De kleurpaletten liggen voor het oprapen en door goed naar je te luisteren, weet ik precies welke kleurencombinatie bij jou past. Met mooie natuurbeelden vinden we exact de sfeer waarnaar jij op zoek bent.

Indelingsplan

Hoe benut je de ruimte optimaal en zo praktisch mogelijk? Met de uitkomst van de inspiratiesessie werk ik een 2D-plattegrond op schaal 1:50 voor je uit.
Ben je op zoek naar een nieuwe indeling voor je interieur? Denk dan eerst na over de functies van de ruimte. Maak bijvoorbeeld een wensenlijst, zodat je weet waar jouw interieur aan moet voldoen. Op basis van jouw wensen doe ik suggesties voor verschillende indelingen. Daarbij denk ik altijd out of the box, want klanten verrassen met ideeën waar ze zelf niet aan gedacht hebben is mijn lievelings.

Basis lichtplan

Verlichting is een essentieel onderdeel van je interieur. Als je slechts één lichtbron kiest, doe je je ruimte tekort. Door vooraf goed na te denken over je verlichting, komen we tot mooiere lichtoplossingen. Zo geeft gelaagd licht dimensie, sfeer en ruimte. Ook vragen verschillende functies om andere soorten verlichting. Zo heeft een woonkamer andere verlichting nodig dan een keuken.
Verlichting is dus een complex onderdeel van je interieurplan, dat om kennis en aandacht vraagt. Ik help je een goed lichtplan te maken met een mooie mix van verschillende lampen. Ik teken de lichtpunten in op een plattegrond en zorg ervoor dat de verlichting op de juiste plekken in je interieur komt. Ook krijg je een overzicht met armaturen die jouw interieur compleet maken. Heb je geen behoefte aan een technisch lichtplan, maar wil je wel graag advies over licht en armaturen? Ik denk met je mee en geef tips over verlichting die past bij jullie sfeer en stijl.

Compleet & technisch lichtplan

Denk jij na over licht in je interieur? Licht maakt of breekt de sfeerbeleving van een interieur. Daarom is een doordacht lichtplan een onmisbaar ingrediënt van je interieurontwerp en wordt vroegtijdig ingezet in de ontwerpfase. Met het juiste licht komt je interieur veel beter tot zijn recht. 
Een goed lichtplan gaat veel verder dan alleen het plaatsen van decoratieve armaturen. Een lichtontwerp begint bij het denken in lichtruimtes, de functie van de ruimte, hoe valt het daglicht naar binnen, de keuzes voor de kleuren en materialen.
Voordat een lichtontwerp uitgewerkt kan worden, is het wel van belang dat de indeling en de functies van de ruimten grotendeels bekend zijn. Net als de ideeën voor materiaal en kleur van vloer en wanden. Een lichtontwerp start met een vlekkenplan, looplijnen en lichttypes. Dit wordt uitgewerkt in een verlichtingsplan samen met voorstellen voor armaturen. Hierbij is de aandacht op stijl, sfeer, de lichtkleuren en -contrasten en licht op verschillende hoogtes.
Dit lichtplan wordt volledig afgestemd op jouw behoeften en de beleving die jij wilt creëren. Ben je op zoek naar een creatieve manier om licht te laten schijnen in je huis? Ik denk graag met je mee.

Meubels op maat

Op maat gemaakte interieuroplossingen zijn heel gewild. Ze maken je interieur persoonlijk en uniek, én zijn prima betaalbaar. Er zijn zo veel mogelijkheden; je kunt het dus zo gek of bescheiden maken als jouw budget toelaat.
Meubels zijn er in allerlei soorten en maten. En soms zoek je gewoon een meubel dat meer op jouw lijf geschreven is en beter in je interieur past en uitkomt. Of misschien heb je bijzondere wensen voor je keuken. Dat vraagt om een persoonlijk ontwerp op maat. Daarmee benut je de ruimte in je interieur optimaal en krijg je een resultaat in jouw unieke stijl.
Vraagt je ruimte om maatwerkmeubelen, dan ontwerp ik die graag voor je. Tijdens het ontwerpproces houd ik rekening met de indeling, mogelijkheden, materialen en jouw wensen. Ik heb een netwerk van interieurbouwers die met de ontwerpen aan de slag kunnen.

Materialenplan

Een verzameling van de juiste interieuringrediënten geeft de sfeer goed weer van het interieuradvies en het interieur zelf. Het is net als een goed recept: als je net dat ene ingrediënt mist, klopt het eindresultaat niet. Voor een interieurplan geldt hetzelfde. Alle onderdelen zijn zorgvuldig uitgedacht, maar als er een kleur of materiaal ontbreekt in de mix, is het geheel uit balans.
Kleuren en materialen kiezen is mijn favoriete onderdeel van het creëren van interieurontwerpen. Ik zoek de mooiste stoffen, vloeren, plaatmaterialen, kleuren en verf bij elkaar. Als ik je het overzicht van kleur- en materiaalstalen presenteer, zie je meteen: zo moet het zijn.

Meubelplan

Zoek je aanvulling bij je meubels of ga je voor een heel nieuw meubelplan? Ik vind de mooiste items voor je die helemaal bij jouw nieuwe interieur passen. Tijdens mijn jarenlange ervaring in de interieurbranche heb ik een groot netwerk opgebouwd. Daardoor weet ik precies waar je moet zijn voor dat ene meubelstuk dat jouw interieur compleet maakt.
Lekker toch, om je interieurvragen neer te leggen bij een interieurdesigner en te weten dat het wel goed komt? Dus ben je op zoek naar meubels en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Kom maar door.

Sneakpeek in 3D

Vind je het lastig om te beslissen op basis van de bovenstaande interieur ingrediënten? Op verzoek maak ik een serie 3D visuals of zelfs een fotorealistische 3D-weergave, waarin je in detail je nieuwe interieur bekijkt. Zie je het effect van het binnenvallende zonlicht op je kleed?

Ontzorgen

Het ontwerpen van jullie persoonlijk interieurplan doe ik vanuit jullie smaak, wensen en behoeften. Nu het hele plan klaarligt, kan ik jullie persoonlijk begeleiden tijdens het proces van bouwen, verbouwen en inrichten van jullie droomhuis. Met meer dan 25 jaar ervaring ken ik alle leveranciers en weet ik de juiste adressen, die we samen kunnen bezoeken. En ik help jullie met het ontdekken van de unieke aanbieders. Zo werken we samen naar hét interieur toe dat helemaal bij jullie past.

Heb je geen idee waar je moet beginnen, maar dat droomhuis moet er echt komen? Ik help je.Klik hier om contact op te nemen, en we gaan meteen van start.

Strippenkaart

Heb je geen behoefte aan een compleet interieuradvies, maar wil je liever sparren over een onderdeel ervan? Of werk je zelf aan je droominterieur en vind je het fijn om af en toe een deskundige blik over je ideeën te laten gaan? Dan is de strippenkaart een mooie oplossing. Elke strip staat voor een kwartier advies, waarin ik je vragen beantwoord. Je kunt zelf kiezen hoeveel strips je per keer wil gebruiken.

Boek een strippenkaart

De kosten voor de strippenkaart met tien strippen bedragen €150,-