06 221 11 683 info@kimsidee.nl

Een interieuradvies aan huis geeft je veel meer inzicht hoe je jouw woonkamer, slaapkamer of misschien wel je werkplek omtovert tot het paleisje dat bij jou past. Je gaat verbouwen of verhuizen en wilt nu écht het interieur waar je altijd al van hebt gedroomd. Door de bomen zie je het bos niet meer en op de socials ontdek je heel veel mooie plaatjes. Maar hoe ga je dat nu vertalen naar jouw interieur? En eigenlijk vind je meerdere stijlen mooi, alleen hoe combineer je nu dit allemaal met elkaar? Interieuradvies aan huis helpt je alles uit je inrichting te halen.

 

Nieuwe inrichting
Start met een moodboard

Nieuwe inrichting: start met een moodboards

Dan wordt het nu tijd om actie te ondernemen. Want waar begin je als je een interieurdesigner wilt inhuren voor interieuradvies aan huis? Start met het verzamelen van allerlei sfeerbeelden en interieurfoto’s die je aanspreken. Je kunt natuurlijk Pinterestborden maken of gewoon old school: artikelen en foto’s uit woonbladen scheuren. Dit is de eerste stap die je neemt om je nieuwe interieur te creëren. Ongetwijfeld raap je eerst te veel foto’s en sfeerbeelden bijeen. Geen probleem; het is juist een mooie start van het interieurproces. Vanuit al deze beelden maak je een selectie van de interieur-ideeën die je het mooiste vindt. En misschien zul je meerdere keren keuzes moeten maken, totdat je de juiste pareltjes geselecteerd hebt voor jouw interieur. En voilà, daar is het moodboard voor jouw woonkamer of de receptie van je bedrijf. Met dit moodboard heb je een mooi startpunt om het gesprek aan te gaan met een interieurdesigner.

Interieuradvies op maat 

Natuurlijk is het heel spannend als je naar het door jouw gemaakte moodboard kijkt en je dan naar de ruimte waarvoor je zo hard in de weer bent geweest. Hoe vertaal je de sfeer die je nu voor je hebt naar je woonkamer? De ruimte van jouw interieur is toch heel anders dan op de foto’s die je hebt gevonden. Een interieuradvies aan huis kan je daar heel goed bij helpen. Ik vind het woord inspiratiessessie net wat mooier klinken, want eigenlijk is dat het ook. Je wilt graag geïnspireerd worden, weten hoe je nu verder moet, want jouw ideeën wil je graag terugzien in je interieur. Tijdens jouw persoonlijke inspiratiesessie denk ik met je mee en geef ik je verrassende interieurtips en ideeën waarmee je zelf aan de slag kunt. Jouw moodboard is de rode draad gedurende het interieuradvies op maat, het gaat om jouw interieur.

Voordelen om meubels op maat te laten maken:

  • Na een interieuradvies aan huis zit je hoofd vol met ideeën, waarmee je zo aan de slag kunt gaan.
  • Loop je vast met je eigen ideeën, dan kan een frisse blik juist verrassende en nieuwe impulsen bieden.
  • Het gaat om jouw interieur, jouw uniekheid. Je wilt geen dertien in een dozijn-interieur, maar juist de mooiste onverwachte oplossingen.
  • Je hoeft zelf niet alles uit te zoeken, je krijgt je mogelijkheden zo op een presenteerblaadje.
  • Onafhankelijk: het interieuradvies aan huis is niet verbonden aan merken of bepaalde winkels. Je kunt zelf bepalen waar je gaat shoppen.

 

Interieuradvies aan huis

Interieurdesigner inhuren

Stel, je interieur heeft meer nodig dan een likje verf en een mooie indeling. Het moet echt grondig aangepakt worden. Een interieuradvies aan huis is een goed begin, maar jouw vragen zijn complexer dan we kunnen beantwoorden in 3 uur tijd. Je wilt bijvoorbeeld meer weten over verlichting. Want welke verlichting gebruik je nu waar? En welke opties zijn er allemaal? Dit soort interieur-ingrediënten vraagt om veel meer tijd en een vakkundig oog. Een tip die ik je dan graag meegeef: verdoe niet te veel tijd met het uitvinden wat er wel en niet kan, maar huur een interieurdesigner in. Een kundige interieurontwerper is op de hoogte van alle mogelijkheden en denkt goed na over bijvoorbeeld de indeling van je leefruimte of je kantoor. En kan met je meedenken over welke materialen gebruikt kunnen worden in jouw interieur. Met de diverse interieur-ingrediënten maakt de interieurdesigner een compleet interieurplan voor je. Ook fijn: je interieurdesigner kan zelfs uitvoerende partijen aandragen met wie hij of zij mee samen werkt.

Interieuradvies aan huis

Wat kost een interieuradvies?

Wat een interieuradvies aan huis kost, is afhankelijk van veel verschillende factoren. Het is daarom lastig om hier één prijs te noemen. Wel kan ik je vertellen wat de kosten zijn van een inspiratiesessie met mij. Een inspiratiessessie duurt 3 uur en je betaalt € 375,00. Ik deel slimme interieurtips en -trucs, breng je op onverwachte ideeën en laat je achter met een hoofd vol inspiratie. Mocht je verder willen gaan voor een compleet interieurplan, dan maak ik een offerte op maat voor je met de smaakmakers die passen bij jouw interieurvragen. Natuurlijk overleggen we samen wat ik voor je zou kunnen betekenen.

Wil je er nu mee aan de slag? Start met het maken van jouw moodboard, en dat hoeft er echt niet zo vakkundig uit te zien als dat van de interieurdesigner. Dit is het begin van jouw nieuwe interieur, en je zult zien hoe leuk het is. Let maar op; je zult jezelf verrassen met je eigen stijl!

Advies van een interieurontwerper

Denk je dat je iemand nodig hebt met veel ervaring in het geven van interieuradvies? Dan help ik je graag. Stuur mij simpelweg een mail, dan neem ik dezelfde dag nog contact met je op.