06 221 11 683 info@kimsidee.nl

Interieur herfstkleuren zijn op dit te bewonderen in en rondom de mooiste natuurgebieden van Nederland. Zo zat ik vorige week letterlijk in een hutje op de heide, uhmmm…in het bos, op de Veluwe. Het was voor het eerst dat ik helemaal alleen een paar dagen ging genieten van alle prachtige herfstkleuren overal om mij heen bij Buitenplaats Beekhuizen. Er zijn zoveel meer herfstkleuren te vinden in de natuur dan je zou denken. De kleuren bruin, rood, oranje, geel en mosgroen zijn de bekende kleuren die je buiten ziet in het herfstseizoen. Maar ook de kleuren blauw, goud, aubergine en mintgroen zag ik overal tijdens mijn wandelingen door de bossen en door de velden. Soms moet je dan wel dichterbij kijken dan je neus lang is. Er groeit en bloeit echt heel veel moois langs de wandelpaden. Soms dan ging ik ook van de wandelpaden af en dwars door het bos, dan kwam ik nog meer betoverende natuurpareltjes tegen.

 

 

Interieur herfstkleuren kiezen voor jouw huis

Buiten is mijn happy place, dat is het altijd al geweest. Je kunt jezelf ook laten inspireren, zoals ik mijzelf laat inspireren door de natuur. De Veluwe is echt een grote inspiratiebron voor mij. Het is een plek waar ik mijzelf helemaal vrij voel. En hoe mooi is het om je interieur aan te passen naar de plek waar je jezelf prettig voelt. Dus neem een plek, dat je inspireert in gedachte, en gebruik het om een mooi kleurpalet te maken. Zo makkelijk kan het zijn. Hou wel de volgende punten in de gaten:

  • Probeer zowel lichte als donkere kleuren op te nemen in je palet. Denk er aan dat het om de contrasten gaat.
  • Als je veel grijze tinten kiest, vul het dan aan met tenminste één levendige kleur als accent.
  • Als je veel felle tinten kiest, vul het dan aan met een grijze tint om een neutrale toon te hebben.

Hulp bij het kiezen van herfstkleuren

“Ja prachtig vind ik de herfstkleuren, Kim. Maar ik heb geen idee hoe ik deze warme kleuren kan toepassen bij de rest van mijn interieur. Ik blijf het moeilijk vinden om het mooiste herfstpalet samen te stellen voor in ons huis. Wat nu?” Ik kan je helpen, gewoon bij jou thuis. Ik kom bij je langs voor een inspiratiesessie en dan bespreken we in 3 uur tijd al je wensen en uitdagingen. Zo stellen we het perfecte kleurenpalet met de herfstkeuren voor jou samen.

Natuurkleurpalet voor de herfst

Van de woonkamer tot en met de slaapkamer: elke ruimte kan met de juiste kleuren herfstig worden. Maak het eigen door de kleuren niet alleen maar één op één uit de natuur te halen, maar er nog een buitenbeentje aan toe te voegen. Licht oudroze bijvoorbeeld geeft het herfstinterieur een verrassende touch en laat het geheel een tikkeltje frisser ogen. Met auberginepaars, roestbruin en okergeel haal je de herfst in huis. Met fuchsia en zachtroze, die een beetje uit de band springen, voeg je een vleugje spanning toe.

Natuurkleuren

Is de herfst kleurloos? Nee zeker niet, dit is een kleurrijk seizoen in het jaar. De herfst is zeker het seizoen die het meest de warme kleuren in de natuur laat zien. Het is de cocoontijd met het kleurpalet. Deze rijke natuurkleuren zijn een lust voor het oog en stralen een warme sfeer uit. Zo’n kleurpalet maakt ook indruk binnenshuis. We krijgen zin om lekker tegen elkaar aan te kruipen in een warm en temperamentvol herfstinterieur. Het is niet voor niets dat ik graag struin door de bossen en over de heiden op mooie herfstdagen. En wat een geluk had ik vorige week, de regen liet zich pas in de avonduren vallen. En doordat alles zo nat was, waren de herfstkleuren nog dieper van kleur.

Gekleurde kasten in herfsttinten

Een muur verven is natuurlijk altijd een goede zet wanneer je in een handomdraai een grote dosis kleur aan een ruimte wilt geven. Net iets verrassender is het om geverfd kasten naast elkaar zetten. Als de tinten uit hetzelfde palet van warme kleuren komen, zullen ze altijd matchen. De vorm bepaalt hoe speels het wordt. Hoe meer de kasten qua afmeting op elkaar lijken, hoe rustiger het plaatje en hoe meer nadruk op de kleur.

Een herfstklaar interieur met warme kleuren

De dagen zijn korter en de nachten langer. Dat betekent dat het herfst is en het tijd is voor een metamorfose. Van diepe kleuren tot stoffen die lekker zacht aanvoelen: met deze styling tips maak je je huis herfstklaar. Binnenblijven was nog nooit zo fijn.

Diepe rode-, gele en oranjetinten zorgen in de herfst voor prachtige kleuren in de bomen. Laat je inspireren door de natuur en trek dit warme najaarspalet ook door om je huis herfstklaar te maken. Schilder een wand in chocoladebruin, kastanjerood of indigoblauw, of voeg de warme tinten subtiel toe met kaarsen, kussens en plaids. Deze diepe tinten zorgen voor een geborgen gevoel. Je huis wordt een holletje. Door daarnaast een paar knalkleuren, zoals een vrolijk roze kussen toe te voegen, voorkom je dat je huis somber wordt.

Ook verlichting doet mee in de herfst

Vooral in de herfst- en wintermaanden is een goede verlichting belangrijk. Het zorgt voor sfeer maar daarnaast mag een lamp ook gezien worden. Maak er een mooie blikvanger van in je interieur. Een houten lamp of een lamp met een gaatjes patroon geeft bijvoorbeeld een prachtig lichteffect op de muren en plafond. Net zoals de zon doet met haar zonnestralen tussen de bomen door. Warm en romantisch tegelijk. Perfect voor de herfstmaanden!

Advies bij interieurkleuren kiezen

Je bent al druk met het bedenken van al je kleur- en interieurplannen en weet nu alles over de herfstkleuren en hoe je jezelf kunt laten inspireren door de natuur. Maar hier en daar twijfel je nog over bepaalde dingen en zou je wel wat advies kunnen gebruiken. Geen nood aan de man, je kunt bij mij een strippenkaart afnemen. Met deze strippenkaart kan ik je ondersteunen en vragen beantwoorden. Het kost € 150,- en bestaat uit 10 strippen. Elke strip staat voor een kwartier tijd. We kunnen met elkaar sparren via de telefoon of mail. Zo help ik je graag.