06 221 11 683 info@kimsidee.nl

Over Kim Hartman | Kim’s Idee

Buiten is mijn happy place.

Dat is het altijd geweest. Al toen ik een klein meisje was, was ik het gelukkigst als ik tussen de rozenstruiken speelde in mijn vaders kwekerij. Op vakantie vond je mij altijd ergens in de duinen, bossen of een natuurpark. En nog steeds trek ik er na een leuke werkweek het liefst op uit in een natuurgebied met mijn man, dochter en hond.

In de natuur vind ik rust en nieuwe energie. Ik voel me er vrij en de kleuren, materialen en structuren die ik er zie maken me blij. Of ik nu door de duinen van Noordwijkerhout loop, langs de grote varens op La Palma of tussen de pijnbomen in Italië. Dat gevoel wil ik andere mensen ook geven, met een interieur waarin ik natuurlijke elementen verwerk die matchen met hun stijl en wensen.

In mijn werk als interieurontwerper en -styliste komen mijn liefde voor de natuur en passie voor ontwerpen prachtig samen. Met meer dan 20 jaar ervaring ken ik alle leveranciers, en weet ik alles van verlichtingsplannen, raamdecoratie, vloeren en wandbekleding. Met mijn uitgebreide netwerk van leveranciers en collega-interieurontwerpers zit ik nooit verlegen om materialen en inspiratie.

Nog veelzeggender dan mijn ervaring, vind ik de reacties die ik van klanten krijg. Zij noemen mij vrolijk, kleurrijk, eerlijk, assertief en een echte sfeermaker. Zodra jij me je wensen voor je nieuwe interieur vertelt, beginnen bij mij de ideeën te stromen.

Kleurstylist Kim Hartman

Wat vrienden van mij weten

Filmliefhebber

Films zijn echt een grote bron van inspiratie voor mij, heerlijk vind ik het om in deze fantasieën een kijkje te kunnen nemen. Mooie en goed geregisseerde fantasy films, zoals Wonka, zijn helemaal waanzinnig. Eventjes een paar uurtjes genieten en jezelf in een andere wereld bevinden, daar word ik echt heel blij van. De kleuren, vormen, gebouwen, sets en interieurs zijn een paar van de vele elementen, die de radartjes in mijn hoofd doen draaien.

Filmliefhebber

Dex, best friend

Het maakt Dex niet uit wat voor weer het is, of welk tijdstip van de dag. Hij is er altijd klaar voor om een fijne wandeling te maken. Zodra ik de achterklep van mijn Up open zet en hem de commando “spring” geef, zit hij vrijwel direct enthousiast achterin. Dex is echt een maat en we kunnen op ‘m bouwen. Ik ben echt een honden-mensen, vind het gezellig als Dex om mij heen struint. Of ik nu in de tuin bezig ben of achter mijn computer zit te werken, hij blijft altijd trouw bij mij in de buurt.

Best friend

Betoverd door sprankelende lichtjes

Ik houd van kerst, ik houd van kleur, ik houd van de combinatie kerst en kleur. Ik houd van gezelligheid, ik houd van mijn gezin en ik houd van kerst met heel veel lichtjes. Het is heerlijk om het huis om te toveren in een gezellige kerstsfeer met veel lichtjes. Samen genieten om de tafel met lekker eten (mijn man kan echt super koken) en spelletjes bij kaarslicht.

Filmliefhebber

Mediterraanse warmte

Magische plekjes rondom de Middellandse zee doen mijn hart echt sneller kloppen. Algarve, Andalusië en Toscane heb ik echt in mijn hart gesloten. De warme en zomerse briesjes, de cultuur, met elkaar lang tafelen aan de grote tafels op de dorpspleinen, de natuur en de gastvrijheid van de locals doet mij daar als thuis aanvoelen. Ik fotografeer hier graag de mooiste plaatjes, welke ik met liefde gebruik in de kleurpaletten voor mijn klanten. De natuurkleuren zijn hier geweldig en super om mee te werken.

Mediterraanse warmte

Kleurrijke bloemenvelden

Als klein meisje huppel ik met alle plezier en enthousiast door kleurrijke bloemenvelden. En pluk de mooiste wilde bloemen om deze in mijn bloemenpers te kunnen vereeuwigen. Mijn vader had een rozenkwekerij waarin ik ben opgegroeid en de liefde voor bloemen met de paplepel is aangeleerd. Ook in onze tuin staan veel bloemen waar we elke zomer van kunnen genieten. De kleuren en geuren van bloemen overweldigend.

Kleurrijke bloemenvelden

Tussen magie en beauty

Als we in het mooi Zuid-Europa op vakantie zijn, gaan we ook met plezier culturele plekken en gebouwen bezoeken. Want mensen hebben prachtige en ingenieuze bouw- en kunstwerken gecreëerd, waar ik vol bewondering van kan smullen. Zo waren we ook in Rhonda en de oude, Arabische baden was een plek waar het magische gevoel nog zo tastbaar is. Er is zo nagedacht over de bouw, het gebruik van de zon en de kracht van het water. En dat hebben mensen zolang geleden allemaal weten te realiseren, iets waar we in onze tijd nog steeds gebruik van maken.

Historische gebouwen