06 221 11 683 info@kimsidee.nl

Meubels op maat zijn heel gewild als interieuroplossingen. Ze maken je interieur persoonlijk en uniek, én zijn prima betaalbaar. Er zijn zo veel mogelijkheden; je kunt het dus zo gek of bescheiden maken als jouw budget toelaat.

Meubels zijn er in allerlei soorten en maten. En soms zoek je gewoon een meubel dat meer op jouw lijf geschreven is en beter in je interieur past en uitkomt. Of misschien heb je bijzondere wensen voor je keuken. Dat vraagt om persoonlijke meubels op maat. Daarmee benut je de ruimte in je interieur optimaal en krijg je een resultaat in jouw unieke stijl.

 

Nieuwe inrichting
Start met een moodboard

Maatwerk kasten

Kasten op maat zijn niet alleen handig voor de moeilijke hoekjes in je interieur, het zijn echt eyecatchers. Het leuke van meubels op maat is, dat je al je eigen wensen erin kunt laten verwerken. En ze zijn dan ook nog in iedere maat te verkrijgen. En wat dacht je van alle decoratieve plaatmaterialen waarmee de kasten gemaakt worden. Zoek je een kast op maat in bijvoorbeeld een landelijke sfeer? Dan kun je kiezen voor een warme houtlook of een wollige uitstraling. Is jouw stijl meer strak en stoer? Denk dan aan een betonlook of meer naar de grafische tendens. Met slimme en mooie maatwerk kasten haal je maximale uit je interieur.

Kasten op maat laten maken

Met zorg ontwerp ik meubels op maat en creëer ik de juiste balans tussen functie en sfeer. Of het nu gaat om een tv meubel, een garderobekast of een keuken, jouw wensen staan voorop. En deze wensen kun je allemaal aangeven tijdens de inspiratiesessie. Daar beginnen we mee. Een inspiratiesessie is eigenlijk een interieuradvies aan huis. Ik kom graag bij je thuis kijken, waardoor ik goed in mij kan opnemen wat jouw stijl is. Dus vraagt je ruimte om maatwerkmeubelen, dan ontwerp ik die graag voor je. Tijdens het ontwerpproces houd ik rekening met de indeling, mogelijkheden, materialen en jouw wensen. Het resultaat wordt dan precies zoals jij het in gedachten hebt. Ik heb een netwerk van interieurbouwers die met de ontwerpen aan de slag kunnen.

Voordelen om meubels op maat te laten maken:

  • Met meubels op maat benut je de ruimte van je interieur veel beter.
  • Je interieur wordt veel meer eigen en krijgt een vleugje exclusiviteit.
  • Je kunt functie, zoals opbergen, combineren met decoratief.
  • Een meubel op maat kan gemaakt worden in elk gewenste kleur en van diverse plaatmaterialen.
  • Originaliteit en kwaliteit staan hoog in het vaandel.

 

Interieuradvies aan huis

Trends voor meubels op maat

Japandi is een trend die opgedoken is bij echte designliefhebbers. Het is een mix van de elegante Japanse eenvoud en de rustieke warmte uit Scandinavië. Het resultaat is een harmonieuze sfeer, waarin minimalisme, natuurlijke elementen en functionaliteit samenkomen. De meubels op maat in de Japandi stijl zijn strak van ontwerp. Denk aan luchtige opbergmeubels en minimalistische kasten en tafels. Het kleurenpalet is rustgevend en ingetogen.

 

Van brokstukken iets moois maken: verbrande oppervlakken, olievlekken, modder en lavastromen zijn de inspiratie voor plaatmateriaal waar maatwerkmeubels van worden gemaakt. Een voorbeeld hiervan is het verbrand hout. Verder zien we tafels die letterlijk gemaakt zijn van brokken natuursteen of stoffen met gevlekte dessins die doen denken aan modder.

 

Hout staat nog steeds op nummer één en wordt veel gebruikt bij meubels die op maat worden gemaakt. Ook andere natuurlijke materialen zoals marmer, leer en steen zien we in de op maat werk branche. Deze dessins zijn terug te vinden op het decoratieve plaatmateriaal waar de meubels van gemaakt worden. Omdat de echte natuurgrondstoffen niet altijd even praktisch zijn om meubels van te maken, in verband met het onderhoud en kleurechtheid, zorgt het plaatmateriaal voor de juist beleving.

Interieuradvies aan huis

Meubels op maat passend in het kleurenpalet

Om de kleur(en) te bepalen van je maatwerk meubels, zul je eerst een kleurenpalet moeten maken. Het is natuurlijk wel van belang dat de meubels wel in de sfeer worden geproduceerd, die jij voor ogen hebt. Ga je helemaal opnieuw beginnen qua interieur? Dat is echt top, dan heb je met geen andere meubels of kleuren te maken. En kun je dus een heel nieuw palet creëren. Of komt het te maken meubelstuk in een bestaand interieur? Dan moet je goed rekening houden met de omgeving waarin het komt te staan. Kijk goed naar de kleuren die al in het interieur te vinden zijn. Het is wel van belang dat je er van tevoren goed over nadenkt, je wilt graag voorkomen dat je nieuwe kast op maat niet matcht bij de rest van de ruimte. Een kleurenpalet, waarin de meubels zijn meegenomen, dat goed is uitgedacht voorkomt veel narigheid achteraf.

Jij staat centraal in jouw interieur, of het nu om een zakelijke of particuliere omgeving gaat. Maar heb je hulp nodig om de juiste keuzes te maken voor jouw meubels op maat? En ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Ik vind het leuk als je contact met mij opneemt!